Den Hertog: een veelzijdig boekenbedrijf

Bij Den Hertog, een veelzijdig boekenbedrijf, nodigen we je graag uit om een bezoek te brengen aan onze boekhandels in Houten en Middelburg. In onze winkels vind je boeken van alle bekende uitgevers, evenals een ruim assortiment aan bladmuziek, cd’s, cadeauartikelen, Israëlproducten, spellen en puzzels. In Houten hebben we ook een 2e-hands afdeling en een afdeling met buitenlandse boeken. 

We heten je van harte welkom! Bij ons staat de koffie en thee altijd klaar. Er is voldoende ruimte om rustig te zitten en boeken door te bladeren. Voor de kinderen hebben we een speelhuisje en veel leuke kleurplaten. 

Combineer je bezoek aan Den Hertog in Houten met een leuk uitje in de omgeving. 

Waterliniemuseum (4 km) 

Ontdek hoe water een wapen werd! Na een bezoek aan het Waterliniemuseum zullen de waterlinies geen geheimen meer voor je hebben. Fort bij Vechten is een van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het fort ligt op een strategische locatie op het snijpunt van de Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, en de ongerepte schoonheid ervan maakt het fort het icoon van de Waterlinie. Vergeet ook niet Castellum Fectio te ontdekken, een Romeins fort naast Fort bij Vechten. 

Ontdek alles over de waterlinie bij Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Ossenwaard (12 km) 

Sinds 1979 worden op De Ossenwaard in Werkhoven de meest heerlijke kazen gemaakt. De familie Lagerweij, die het mooie erf beheert, heeft samen met Infrashop een sfeervolle winkel ontwikkeld waar het ambacht en de kwaliteit van de eigen Lagerweij kazen goed tot hun recht komen. De winkel ademt de sfeer van de boerderij uit. Je zult onder de indruk zijn van de prachtige kaaskasten, de levensgrote wandschildering van de boerderij en de doorkijkjes naar de kaasmakerij. Bezoek de winkel in Werkhoven en geniet van de sfeer en vooral de heerlijke kaas. 

Kaaswinkel - Kaasboerderij De Ossenwaard

Hollandsewaterlinies (1,4 km) 

Loop met de kinderen de spionnenroute met spannende opdrachten of wandel rond het fort. Vlak naast de A27 tussen Utrecht en Houten ligt Fort bij ’t Hemeltje. Een deel van het fort dient als kantoor voor organisaties die actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Hoewel de gebouwen op het fort niet toegankelijk zijn voor het publiek, is het fortterrein wel open. Op dit fort kunnen kinderen in de voetsporen van een spion treden! Doe de gratis spionnentocht, kraak de code en ontdek het geheim van het fort! Buiten de fortgracht is er ook een aantrekkelijk wandelpad. 

Historie 

Fort ’t Hemeltje stamt uit 1877-1881 en is het laatst gebouwde fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is vernoemd naar een voormalige boerderij/herberg. Het fort maakte deel uit van de vooruitgeschoven tweede fortenkring om Utrecht. Met zijn geschut beveiligde het fort een belangrijk gebied, waaronder de Houtense Vlakte en de spoorlijn vanuit Den Bosch. Het fort had een bomvrije kazerne, kanonremises en een fortwachterswoning. 

Nieuwe Hollandse Waterlinie - Ontdek hoe water een wapen werd

Natuurspeelbos (3,6 km) 

Ga naar Speelbos Nieuw Wulven en waan jezelf in de wereld van de Romeinen en de Hollandse Waterlinie. Op deze plek stond lang geleden een Romeins fort. Speel een spel dat de Romeinen ook speelden op de tafel in het veld. Als je liever wilt ravotten, kun je het speeltoestel beklimmen, schommelen in de autobanden of met water kliederen bij de waterpomp. Neem ook je vlieger mee en laat hem op in het luchtruim op de vliegerweide. Natuurlijk kun je ook de omtrek van het grote fort dat hier ooit stond zien, evenals vele kunstwerken. 

Speelbos Nieuw Wulven - Houten